مالیات، قصه پر غصه اصناف
به گزارش پایگاه خبری مجله باران کویر میگویند بهترین وضعیت برای یک کشور آن است که با مالیات اداره شود اصولا زدن چوب حراج بر ذخایر و منابع و خرج کردن از آن عاقبت چندان خوب و خوشی برای نسلهای آینده ندارد ممکن چند صباحی بتوان بر بالش نرم و نازک نفت و گاز تکیه زد اما یقینا این مسیر به فلاکت کشیده میشود.
تا به حال( و تا آنجایی که بنده اطلاع دارم) در هیچ دولتی آماری مبنی بر اینکه چند درصد از هزینه اداره کشور از طریق مالیات تامین میشود ارائه نشده است اما قدر مسلم و قطعی این است که نباید این درصد و میزان بالا باشد چرا که اگر چنین بود قیمت نفت و صادرات آن به شکلی فوری و مستقیم بر زندگی مردم تاثیر نمیگذاشت.
اصولا اقتصاد مقاومتی فرموده مقام معظم رهبری نیز وقتی محقق میشود که جامعه از دسترنج خود کشور را اداره کند و دولت منابع و ذخایر کشور را مصروف زیرساختها و بسترسازی برای گسترش ارزش افزوده نماید.
هفتهای که پیش روی ماست گویا به نام هفته فرهنگ مالیات نامیده شده است با خود گفتم به عنوان یک خبرنگار گشتی در خیابانهای گناباد بزنم تا ببینم اصناف و بازاریان در باب مقوله مالیات چه میگویند.
با اولین کسی که همکلام میشوم اتفاقا واحد طلا فروشی خود را به دلیل بار سنگین مالیات که برایش بسته شده تعطیل کرده و
می گوید: بالای 70 میلیون تومان برای من مالیات بسته شده، که انصافا با این نرخ سنگین نمیتوانم به کار ادامه دهم.
مروی در حالیکه ویترین خالی از طلا و جواهرات مغازهاش را نشان میدهد، میگوید: من اینجا نشستهام تا فقط طلبکاریهایم را از مردم وصول کنم، در غیر اینصورت ادامه فعالیت با این وضعیت امکانپذیر نیست.
مالیاتبگیران معمولا اعتماد چندانی به مودیان مالیاتی ندارند و وقتی بخواهند از دفتر و مدرک خارج شود و بخواهد با توافق به سرانجام برسند فقط حرف خودشان را میشنوند و اصولا اظهارات مودی بینتیجه و بیارزش است.
وی ادامه میدهد: من چند سال قبل بهعنوان بهترین مودی مالیاتی معرفی شدم، تقدیرنامه نیز دریافت کردم اما وقتی پای توافق پیش میآید حرف مرا قبول نمیکنند و تقریبا محاسبه بر اساس خواست و نظرگیرندگان مالیات صورت میگیرد.
مروی مالیات بر ارزش افزوده را برای صنف طلا فروش یک سردرگمی و مصیبت میداند و ادامه میدهد: در چند جا مالیات بر ارزش افزوده دریافت میشود در حالیکه تغییری در جنس داده نمیشود.
خوشبختانه برای بسیاری نفس و ذات مالیات پذیرفته شده است، اما آنچه که مردم را نگران کرده تبعیض و بیعدالتی در اخذ مالیات است.یکی دیگر از بازاریان گناباد در این خصوص میگوید: تقریبا برای همه افراد جامعه روشن شده که باید برای اداره کشور مالیات داد اما آنچه که در این راستا آزار دهنده است، تفاوت و تبعیض مالیاتی است.
وی ادامه میدهد: هستند افرادی که 5 برابر من درآمد دارند اما یک دهم بنده مالیات پرداخت میکنند، مگر مالیات نباید بر اساس درآمد گرفته شود.
ابراهیمی میگوید: مالیات بر ارزش افزوده به برخی از کالاها تعلق میگیرد و تاکنون اطلاعات کافی در این مورد نه در دست اداره مالیات است نه اصناف.
وی ادامه میدهد: چند وقت پیش در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کردم بعدها متوجه شدم کالایی که به مردم عرضه میکنم مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشود، اما با تمام پیگیریها و تلاش فراوان نتوانستم نام خود را از سامانه حذف کنم و متاسفانه اداره مالیات تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده 9 میلیون ریال برای من مالیات وضع کرده است.
آنچه به نظر میرسد آن است که اداره مالیات معیارهایی برای تعیین مالیات در نظر میگیرد که شهرستان گناباد در زمره و گروه شهرستانهای مرفه قرار گرفته است.
یکی از بازاریان گناباد در همین خصوص میگوید: سنجش مالیات در شهرستان گناباد باید مشابه شهرستانهایی مثل فردوس باشد که متاسفانه این طور نیست.
محمد نجفی اضافه میکند: هفده، هجده سال خشکسالی پیدرپی در گناباد نفس مردم را بریده است اما گویا عزیزان دستاندرکار مالیات، واقف به این موضوع نیستند.
و اما فرار مالیاتی مقوله دیگری است که همواره سخنش در کشور ما دهان به دهان میچرخد، بسیاری از مالیاتدهندگان از وجود افرادی میگویند که با درآمدهای سرسامآور یک ریال هم مالیات نمیدهند و این امر حس خوبی به یک مودی قانونمند نمیدهد.
در هر حال آنچه که از این مقوله به ذهن میرسد این است که، آدمی اگر احساس کند که مورد تبعیض قرار گرفته، انگیزه خود را برای لازمالاجرا کردن بعضی امور ضروری و قانونمند از دست میدهد.
در پایان این گشتوگذار از پلههای اداره مالیات گناباد بالا میروم تا شاید بتوانم مشکلات مطروحه را با رئیس این اداره در میان بگذارم که متاسفانه در پاسخ میشنوم: "برای مصاحبه باید با مقامات بالا هماهنگی حاصل شود."
خبرگزاری فارس
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.